Blod stagnation
Blod stagnation kan opstå af forskellige årsager. Det kan være Qi stagnation eller Qi underskud, blod underskud, Varme eller Kulde, Fugt, Slim, og fysisk skade. Det kan opleves som en stikkende, jagende smerte, som ikke flytter sig, menstruationssmerter og uregelmæssige menstruationsblødninger, fibromer, cyster, knuder og nogle former for kræft. Igen er det vigtigt at huske at blodet også er en form for qi. Det lyder som volapyk i vestlige ører, at en person kan have en stagnation af blodet i et område flere år efter de er kommet til skade, men der kan være en energetisk stagnation af blodet i området. Endvidere omfatter blodstagnation også ting som arvæv.
Ligesom Qi stagnation er der behov for bevægelse og de fleste anbefalinger i afsnittet om Qi stagnation er også gældende her. Samtidig med de råd, der er gældende for de mønstre blod stagnationen er kombineret med. Kost anbefalinger: Aubergine (k) Musling (v) Kirsebær (v) Laurbær (v) Kapers (v) Rejer (v) Citron (kk) Cayennepeber (vv) Koriander blad (v) Kylling (v) Fersken (k) Chili (vv) Majroer Rabarber (kk) Dild (v) Senneps blade (v) Vin (v) Muskatnød (v) Løg (v) Kastanjer (v) Gurkemeje (v) Peberfrugt (v) Eddike (v) Pinje Kerner (v). Bogstaven efter madvaren fortæller om det er meget koldt (kk), kølende (k), neutral (ingen bogstav), let varmende (v) eller meget varmende (vv). Mange af de madvarer som bevæger blodet har en Varm natur, så forsigtighed skal udvises hvis du har for meget varme. Akupressur på Milt 10 og Lever 3.