Akupunktur

Kinesisk medicin er et meget omfattende medicinsk system, som dækker over flere forskellige former for behandling. Af disse behandlingsformer er akupunktur den mest velkendte i Danmark.

Akupunktur har en dokumenteret skriftlig historie som strækker sig mere end to tusind år tilbage, og man har fundet arkæologisk bevis for akupunktur, der er mere end fire tusind år gammelt. Dette gør akupunktur til verdens ældste medicinske system. I virkeligheden er det forkert at kalde det “kinesisk medicin” fordi det er et system, som er udbredt og benyttes i hele det fjerne østen.

Akupunkturens og kinesisk medicins lange historie betyder, at de teknikker og substanser som bruges, har været afprøvet og er blevet raffineret gennem mange generationer. Til sammenligning har moderne vestlig medicin en historie på ca. hundrede og halvtreds år.

Som skrevet foroven er akupunktur nok den del af den kinesiske medicin der nyder mest udbredelse i Danmark, men kinesisk medicin er meget bredere og mere omfattende end det.

Af andre behandlingsformer indenfor kinesisk medicin kan nævnes urteterapi, moxibustion, vakuumkopper, tuina massage, qi gong, gua sha.