Behandling af børn

Akupunktur er en sikkert og effektivt måde at behandle børn. Det er et mindre indgreb både energetisk og tidsmæssig, end vestlig medicin. Det er meget tilfredsstillende at behandle børn, fordi deres qi er så dynamisk. De bliver let syge og deres sygdomme kan hurtig udvikler og ændre sig, men til gengæld er resultater af behandlingen og helbredelsen ofte lige så hurtigt. Det er ikke udsædvanligt at kunne se en ændring hos barnet umiddelbart efter nålene har været sat i. Deres qi er meget mere dynamisk end voksnes og deres ubalancemønstre er enklere. Deres ubalancemønstre er enklere, fordi mønstrene ikke har varet så længe og fordi de ikke har nået at udvikle flere mønstre, som så filtrerer ind i hinanden.

Det kræver noget af behandleren, at behandle børn. For det først må man kunne lide børn og børn skal kunne lide en. Man skal have tålmodighed, man kan ikke forcere behandlingen af børn. Det er vigtigt at huske, at de ikke er kommet frivilligt til klinikken og at de kan være nervøse eller angste. Det er både fordi de kan være generet, fordi behandleren er en fremmed; fordi de ikke ved hvad det her går ud på og de har måske oven i købet hørt, at de skal stikkes med nåle og det er ikke noget børn pleje at synes om!! Derfor skal man vente indtil de er trygge og bruge god tid til at vinde deres tillid (og forældrenes, som ofte er dem som er mest nervøse!) – Det kræver en del snak, forklaring, lege osv.

Behandlingsmæssig er det både nemmere og sværere på en gang med børn. Det kan være sværere, hvis børnene ikke er samarbejdsvillige (det var nok ikke deres idé at besøg en akupunktør!), men der skal færre nåle i og de skal sidde i kortere tid. Behandlingsforløbene er også kortere, hvor voksenpatienter ofte bliver ved med at komme i en længere periode, er børn som regel kun i behandling i en kort periode.

Hos helt små børn dvs fa 0-5 år skal nålene ikke sidde i kroppen. De skal bare ind og ud igen med det samme. Hos lidt større børn (5-10 år) skal nålene sidde ca. 5 minutter og 10 minutter for børn som er 10-14 år gammel.

Børnene plejer at bliver meget overasket over, at det slet ikke gøre ondt og at de dårlig nok kan mærke stikket. Endvidere bliver mange børn meget motiveret for at fortsætte behandlingen efter første gang Det er både fordi det ikke gjort ondt og fordi de kan mærke en forbedring i deres tilstand.

Noget som er vigtig ved behandling af børn, især spædbørn og små børn, er at diskutere kostændringer. Det er fordi mange problemer hos børn og babyer skyldes uhensigtsmæssige kost og spisevaner. Det skyldes at deres fordøjelsesorganer endnu ikke er færdigudviklet.

Typiske lidelser som jeg behandler børn for er kolik, hudlidelser herunder – eksem, astma og luftvejslidelser, søvnløshed, koncentrationsbesvær herunder ADD/ADHD, fordøjelsesproblemer, sengevædning og problemer med at holde på vandet m.m.