Hvordan foregår en behandling?

En behandling starter med at jeg beder patienten fortælle lidt om problemets art, hvornår det er begyndt, evt. hvordan det startede, om der er noget som gør det værre eller bedre, om der er andre lidelser. Jeg stiller en mængde forskellige spørgsmål, for at få et indblik i hvordan kroppen fungerer og hvilke organer der evt. er i ubalance. Dette kombineres med at jeg iagttager tungen og mærker pulsen. Tungens farve, størrelse, belægning og struktur kombineret med pulsens dybde, rytme, bredde og styrke i forskellige positioner giver én et meget præcist billede af kroppens tilstand.

Denne type diagnostiserende samtale kan vare mellem tyve minutter og en time afhængig af problemets kompleksitet. Der bliver diskuteret hvilke ting man selv kan gøre for at støtte behandlingen f. eks. kost, livsstil, akupressur o. lign. Akupunkturbehandlingen fortsætter med at jeg placerer mellem fire og højst seksten nåle forskellige steder på kroppen. Nålene bliver siddende mellem tyve og fyrre minutter. Behandlingen vil muligvis bliver suppleret ved brug af moxa eller kopper. Til sidst i behandlingen hvis patienten er interesseret, sætter jeg plaster på nogle akupunkturpunkter i øret, som skal trykkes på tre gange daglig.Dette virker forstærkende på effekten af behandlingen.

Kinesisk urteterapi kan foreslås som et supplement eller et alternativ til akupunktur og hos nogle patienter f. eks. børn kan der desuden benyttes akupressur.

Ved de efterfølgende behandlinger, indleder jeg altid med en samtale om hvordan det er gået siden sidst, om der er ændringer i symptomer, samt om der er opstået nye symptomer, desuden undersøges også pulsen og tungen hver gang. Det er meget vigtigt, især ved brug af urtemedicin at der holdes øje med udviklingen, urtemedicinen kan være meget kraftig, og kan hurtig forværre eller skabe nye ubalancer hvis den administreres forkert.