Slim

Slim er meget omfattende koncept i Kinesisk medicin. Slim er både en ætiologisk faktor og en patologisk tilstand. Slim kan være vanskelig at diagnosticere fordi symptomer er ofte ikke så tydeligt, som ved andre mønstre, ikke desto mindre er Slim ofte involveret i, eller er direkte årsag til mange komplicerede og kroniske tilstand.
Slim er kropsvæske som er blevet koncentreret/fortættet. Slim kan både være substantiel (kan ses) eller usubstantiel (kan ikke ses). Substantiel Slim kan ses som slim i lungerne. Usubstantiel Slim kan manifesteres som knuder under huden, knogleforandringer, fibromer, knuder i bindevævet, følelsesløshed, tunghed, træthed især om morgenen, en tåget fornemmelse i hovedet, forvirrethed, depression, svimmelhed, kvalme og spændthed i brystkassen. Tungen kan være opsvulmet og have fedtet belægning.

Hvis man lider af Slim, er det meget vigtig, at man undgår indtagelse af mejeriprodukter, sukker og søde sager, hvede, alkohol, banan og for mange nødder. Til gengæld vil man have godt at indrage flere aromatiske krydderier ind i ens kost såsom spidskommen, kardemomme, og krydderurter som basilikum, timian, merian m.m. Stærke krydderier som chili, cayenne peber og kanel skal dog som regel undgås fordi de genererer for meget varme i kroppen.